THE BEST SIDE OF TOPRAKSıZ TARıM

The best Side of Topraksız tarım

The best Side of Topraksız tarım

Blog Article

Topraksız tarım sadece toprağı desteklemiyor. İyi organize edilmiş bir topraksız tarım sistemi, geleneksel tekniklerden ten kat daha az su kullanır.

Herhangi bir toprağa ihtiyaç duyulmadan bitkilerin organik veya inorganik besin çözeltileri ile yetiştirilmesine topraksız tarım denir.

Güncel fiyatlar ve measurement en uygun sistem için topraksız tarım materyalleri üreten, sera kurulumu yapan firmalardan bilgi alabilirsiniz. 

Topraksız tarım tekniklerinde üretim doğrudan besin çözeltisi içinde yapılıyorsa su kültürü, besin solüsyonu ile sulama yapılan katı ortamlarda yapılıyorsa katı ortam kültürü olarak adlandırılır.

Topraksız tarımda en çOkay tercih edilenler; çilek, domates, salatalık, kavun – karpuzdur, biber türleri ve maruldur. Bunların dışında seralardan yetiştirilebilen sebzeler ve kesme çiçek türlerinin hepsi topraksız tarım ile yetiştirilebilir.

En büyük avantajlarından bir diğeri ise hidroponik tarımın bir dikey tarım yöntemi olmasıdır. Geleneksel tarımcılığı yatay tarım uygulaması olarak düşünebilirsiniz; çünkü bütün mahsul, yere paralel ("yatay") olarak ekilmek/dikilmek zorundadır.

Geleneksel tarımın kısıtlayıcı ögelerine kıyasla birçok avantajı sahip olan topraksız tarım, bazı dezavantajlara sahiptir.

Bitkinizin sağlıklı ve üretken kalabilmesi için bol miktarda magnezyum, fosfor, kalsiyum ve diğer besin maddelerine ihtiyacı olacaktır.

Buraya kadar okuduysanız, en azından büyüyen bitkilerle ilgileniyorsunuz. Tekniğiniz veya neyi geliştirmek istediğiniz önemli değil, ilk advertım daha yeni başlıyor.

Bitkilerin beslenmesinin su üzerinden yapılmasından dolayı akuaponik sistemleri de su kültürü içerisinde sayabiliriz.

Volkan taşlarının eritilmesi ile elde edilen ve genellikle fide yetiştiriciliğinde kullanılmakta olan bir tekniktir. Viyol olarak kullanımı yaygın olduğu için kaya yünü viyol adıyla da bilinirler.

Evrim Ağacı'nın çalışmalarına Kreosus, Patreon veya YouTube üzerinden maddi destekte bulunarak hem Türkiye'de bilim anlatıcılığının gelişmesine katkı sağlayabilirsiniz, hem de web page ve uygulamamızı reklamsız olarak deneyimleyebilirsiniz.

Çevre kontrollü tarım, bir çiftlik içindeki bitki büyüme ortamındaki sıcaklık, nem, hava akımı ve ışığı enhance eden bir tarım yöntemidir. Seralar veya kapalı dikey çiftlikler kullanarak çalışan yetiştiriciler, dünyanın her yerinde yılın 365 günü en uygun yetiştirme koşullarını yaratabilir.

Bu, havada asılı kalan kökleri hidroponik solüsyonla buğulamaya yönelik yenilikçi bir tekniktir. Bu sistemler besin dağıtımı ve su kullanımı konusunda çAlright hassastır, ancak kendi sisteminizi tasarlıyorsanız aeroponik başlamak için website doğru yer olmayabilir.

Report this page